2021-06-13 21:41:59• hírek • MTI

Történelmet írt Ausztria és Észak-Macedónia is Bukarestben - a torna eddigi legjobb meccsén

fotó: www.oefb.at
fotó: www.oefb.at

 Észak-Macedónia labdarúgó-válogatottja vasárnap 3-1-re kikapott története első Európa-bajnoki mérkőzésén az osztrák csapattól, amely viszont hetedik találkozóján először győzött a kontinensviadalokon.

A nagy nemzetközi tornán először szereplő északmacedón csapat kezdte aktívabban a mérkőzést, de komoly helyzetet nem tudott kidolgozni. Ellenben az osztrákok az első lehetőségüket gólra váltották. Sabitzer a bal oldalról ívelt át az ellenfél tizenhatosának jobb oldalára, ahol a Lainer a levegőben úszva belsővel a hosszú sarokba helyezett. 

Ezt követően kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán, az újonc pedig egy szerencsés góllal egyenlített: Hinteregger Sabitzerbe rúgta a labdát, amely az osztrák kapu felé pattant, a kivetődő kapust többek között saját védője, Alaba zavarta, így Pandevnek csak annyi dolga volt, hogy az üres kapuba passzoljon.  Pandev így Gera Zoltánt megelőzve 37 évesen és 321 naposan minden idők második legidősebb gólszerzője lett az Eb-k történetében. A szünetig újabb találat nem született.
    
A második félidőre az osztrák csapat magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, az első lehetőséget mégis a rivális hagyta ki. Nem sokkal később viszont már Dimitrievski óriási bravúrral tolta ki Gregoritsch bal sarokba tartó fejesét. Bár a folytatásban is Ausztria válogatottja birtokolta többet a labdát, de az ellenfél gyors ellentámadásai legalább olyan veszélyesek voltak.

 


A végig jó iramú találkozót a hajrá kezdetén a csereként beállt és nagyon agilisan futballozó Gregorisch találata döntötte el, amely az Eb-k történetének 700. gólja volt. A végén még Laimer pazar sarkazásos passza után Arnautovic is betalált a kitámadó, egyben elfáradó rivális kapujába. Ausztria 1994 után tudott ismét mérkőzést nyerni nagy nemzetközi tornán, egyben több gólt lőtt ezen a találkozón, mint eddigi hat EB-meccsükön együttvéve. Ez a találkozó hozta eddig a tona legtöbb gólját, négyet és eddig ez az egyetlen olyan összecsapás, amelyen a vesztes fél is gólt tudott szerezni.
    
A MOL Fehérvár FC védője, Visar Musliu kezdőként 86 perc játéklehetőséget kapott, az Újpest FC hátvédje, Kire Ristevski viszont a cseresorból nézte végig a meccset.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: